Ayrılmalarda Para En Önemli Neden Değildir.

Deneyimli personelinizi rakip firmalaramı kaptırıyorsunuz?  Personeliniz firmanıza neden bağımlı değil?

İlk yapmanız gereken şey, sirkülasyon sorununun nedenine ilişkin saptamanızın doğru olup olmadığını kesinleştirmek. İnsanlar çalıştıkları şirketlerden çok farklı nedenlerle ayrılır ve daha yüksek ücretler ödeyen bir rakibe gitmiş olsalar bile bunun nedeni ücret farkı olmak zorunda değildir. İnsanların çalıştıkları şirketlerden ayrılmalarının temel nedenleri şunlardır:

1.Gündelik çalışmaları sırasında becerilerini ve almış oldukları eğitimi kullanamamaları (çoğu zaman, yeterli karar alma yetkilerine sahip olmadıklarından)

2. Organizasyona ve liderliğine güvenmemeleri (kısmen yanlış yönetildikleri ya da olup bitenler hakkında yeterince bilgilendirilmedikleri için)

3. Kötü liderlik ve denetim uygulamalarıyla karşılaşmaları

4. Çalıştıkları iş yerinde iyi bir kariyer yoluna ve makul ölçüde iş güvencesine sahip olduklarına inanmamaları.

Sirkülasyona bu nedenlerin bir bileşiminin yol açıp açmadığından emin olmalısınız. Ayrıca özellikle ayrılan insanlar için ücret yapınızı sektördeki normlarla karşılaştırmalısınız. Bu karşılaştırmayı yapmanıza olanak sağlayacak ücret araştırmaları çoğu zaman mevcuttur. Son olarak, sirkülasyonun maliyetini tahmin etmeniz gerekecektir.

Sirkülasyon, giden kişilerin yerlerine yenilerinin konması ve yenilerin eğitilmesi için harcama yapılmasını gerektirir. Ayrıca yeni çalışanlar, başlangıçta deneyimli çalışanlar kadar verimli olamaz. Sirkülasyonun (şu anda karşılaşmakta olduğunuz) maliyetlerini hesapladıktan sonra ücretleri biraz artırmanın mı, yoksa sirkülasyonun maliyetlerine katlanmanın mı daha az masraflı olacağına karar verebilirsiniz.

Ne var ki herhangi bir şey yapmadan önce sorunun teşhisini doğru yaptığınızdan emin olun. İnsanların ayrılmasında paranın tek, hatta en önemli neden olduğu örneklerin sayısı gerçekten düşüktür.

 Kaynak: Kariyer-Jeffrey Pfeffer

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.